Gogoși pufoase, făcute cu lingura – Rețeta este moștenire de la bunica

Ingrediente (pentru 50 bucăți):

200 grame iaurt de vacă cu grăsime,

2 ouă, 2 plicuri zahăr vanilat,

2 linguri zahar,

o fiolă esentă de vanilie,

[mgid]

un praf copt,

300 grame făină,

coaja rasă de la o lămaie,

un plic cu zahăr vanilat.

Cum se prepară? 

Intr-un bol se bat ouăle cu un pliculet de zahăr vanilat, pană se topeste de tot zahărul. Se adaugă esenta de vanilie, iaurtul, si se cerne făina amestecată cu praful de copt. Se omogenizează bine toate ingredientele si se adaugă coaja rasă de lămaie.

Rezultatul va fi un aluat foarte moale, cremos. Se pune la incins ulei intr-o tigaie antiaderentă sau intr-un tuci.

Cu ajutorul unei lingurite se ia din aluat cu lingură si se pune in uleiul incins. De fiecare dată se bagă mai intai lingura in uleiul incins apoi se ia aluatul, astfel nu o să se lipească.

După ce s-au copt gogosile pe ambele părti, se scot cu o paletă pe un servetel de bucătărie, ca să absoarbă excesul de ulei, apoi se pudrează cu zahăr vanilat cat sunt incă calde. Vă dorim poftă bună si spor la gătit!

Iată și o rețetă de GOGOŞI PUFOASE (nu e de post)

Ingrediente:

  • 500 de grame de făină
  • 120 de grame de unt sau margarină
  • 40 de grame de drojdie proaspătă
  • 1 lingură de zahăr
  • 1 linguriţă de rom
  • 1 vârf de linguriţă de sare
  • coajă rasă de lămâie
  • 5 gălbenuşuri
  • 350 ml de lapte
  • zahăr pudră – zahăr vanilat

Mod De Preparare:

Drojdia se dizolvă în lapte încălzit ușor și în care se pune și zahărul. Gălbenușurile se amestecă bine cu sarea, după care se adaugă romul și laptele rămas.

[mgid]

Peste făină să pune untul înmuiat, coaja de lămâie, laptele amestecat cu gălbenușurile și drojdia înmuiată cu lapte și zahăr. Se frământă bine și se lasă cel puțin o oră la crescut.

După ce aluatul a crescut suficient, se face din el o foaie groasă de un deget, din care, cu ajutorul unei căni sau al unui pahar, se decupează gogoșile.

Dacă doriți gogoși umplute, folosiți două gogoși simple pe care, înainte de a le coace, le suprapuneți, după care le lipiți bine pe margine, nu înainte de a pune între ele o linguriță plină din umplutura aleasă.

Poftă bună!