ULTIMA ORA: Alerta in provincia italiana Rimini! Un barbat a fost diagnosticat cu coronavirus dupa o vizita efectuata in Romania

Autoritatile din provincia italiana Rimini au confirmat un prim caz de infectie cu noul coronavirus. Un barbat de 71 de ani, care tocmai s-a intors din Romania, a fost depistat pozitiv cu Covid-19.

Pacientul, care locuia in orasul Cattolica, a fost internat la sectia de boli infectioase a spitalului Rimini. S-a prezentat singur la camera de garda a unitatii din Cattolica, dupa ce a inceput sa tuseasca si sa aiba frisoane.

Tinand cont de epidemia de coronavirus, medicii au decis sa-l transporte in Rimini pentru analize detaliate. In urma testelor s-a depistat infectia cu noul coronavirus.

Potrivit ilrestodelcarlino.it, barbatul s-a intors recent dintr-o vizita efectuata in Romania, la partener. Nu este inca clar pe unde a umblat acesta sau cu cate persoane a intrat in contact.

Autoritatile incearca sa reconstruiasca in acest sens fiecare miscare pe care a facut-o barbatul in ultimele 48 de ore.

Starea lui de sanatate este stabila, a anuntat sursa citata, potrivit observator.tv.

Anuntul MAE despre italianul depistat cu coronavirus la intoarcerea din Romania

Un italian a fost depistat pozitiv cu coronavirus la intoarcerea in Italia, din Romania, prezentandu-se singur la spitalul din Cattolica, dupa ce a manifestat simptome specifice infectiei.

Medicii l-au transportat la Rimini pentru analize detaliate si a fost depistat pozitiv pentru coronavirus. Ministerul de Externe roman informeaza ca a efectuat de urgenta demersuri la autoritatile italiene, pentru a obtine informatii in legatura cu vizita pe teritoriul Romaniei.

Italian depistat cu coronavirus la intoarcerea din Romania

„Cu privire la informatiile vehiculate in mass-media referitoare la confirmarea unui caz de infectie cu COVID-19 in Italia, Rimini, MAE, prin intermediul Ambasadei Romaniei la Roma a intreprins, in regim de urgenta, demersuri pe langa autoritatile locale pentru obtinerea unor informatii suplimentare.

Inclusiv cetatenia pacientului si cu privire la eventuala sedere a acestuia pe teritoriul Romaniei. In baza informatiilor obtinute vor fi intreprinse masurile necesare pe teritoriul Romaniei. Grupul de Comunicare Strategica”, se arata intr-un comunicat al MAE roman.

Reamintim ca autoritatile din provincia italiana Rimini au confirmat un caz de infectie cu noul coronavirus. Un barbat de 71 de ani, care tocmai s-a intors din Romania, a fost depistat pozitiv cu Covid-19.

Italianul ar fi stat la partenera sa, in Romania.