ULTIMA ORA: Italianul bolnav de coronavirus a fost in Craiova, in perioada 18 – 22 februarie. MAE a confirmat informatia

Italianul de 71 de ani, depistat cu coronavirus in Italia, dupa ce s-a intors din Romania, ar fi vizitat doua judete, Gorj si Dolj, potrivit unor surse.

In judetul Dolj fost la mama iubitei sale, in vizita, iar in Gorj la iubita sa, apoi la o partida de vanatoare, pe un fond privat, spun surse.

Imediat ce s-a intors in Italia el a inceput sa se simta rau si a mers singur la spital, unde, in urma testelor, a fost depistat pozitiv pentru coronavirus.

Barbatul are cetatenie italiana, iar sotia este romanca, din Gorj.

Autoritatile romane au activat protocoalele necesare in acest tip de situatie, urmand a fi declansata o ancheta epidemiologica si dispuse masurile de carantina sau izolare, dupa caz”, potrivit unui comunicat remis de Grupul de Comunicare Strategica., precizeaza observator.tv.

Cetateanul italian bolnav de coronavirus a avut mai multe intalniri de afaceri in Craiova, in perioada 18 – 22 februarie. Ministerul Afacerilor Externe a confirmat informatia. Barbatul in varsta de 71 de ani a fost confirmat cu coronavirus la Rimini, in Italia. In prezent este internat in spital, potrivit Corriere Romagna.

In perioada 18 februarie – 22 februarie, barbatul a fost in vizita la soacra sa, si a avut mai multe intalniri de afaceri in Craiova. Barbatul are cetatenie italiana, iar sotia este romanca, din Gorj. Autoritatile trebuie acum sa refaca traseul parcurs de barbat.

Dupa ce autoritatile din Romania vor reusi sa aiba toate datele si tot traseul celor doi soti, vor putea stabili daca sunt si alte persoane infectate in Romania. MAE a confirmat informatia privind vizita sa in Craiova, precizeaza digi24.ro.

„In continuarea informatiilor referitoare la cazul cetateanului in varsta de 71 de ani, depistat ca infectat cu virusul COVID-19, Grupul de Comunicare Strategica face urmatoarele precizari :

Barbatul are cetatenie italiana si, potrivit informatiilor disponibile la acest moment, a fost in Romania, in Craiova, in perioada 18-22 februarie.

In aceasta perioada barbatul a vizitat rudele sotiei sale, cetatean roman, si a avut mai multe intalniri de afaceri. Autoritatile romane au activat protocoalele necesare in acest tip de situatie, urmand a fi declansata o ancheta epidemiologica si dispuse masurile de carantina sau izolare, dupa caz”, potrivit unui comunicat remis de Grupul de Comunicare Strategica.

„Cu privire la informatiile vehiculate in mass-media referitoare la confirmarea unui caz de infectie cu COVID-19 in Italia, Rimini, MAE, prin intermediul Ambasadei Romaniei la Roma a intreprins, in regim de urgenta, demersuri pe langa autoritatile locale pentru obtinerea unor informatii suplimentare, inclusiv cetatenia pacientului si cu privire la eventuala sedere a acestuia pe teritoriul Romaniei.

In baza informatiilor obtinute vor fi intreprinse masurile necesare pe teritoriul Romaniei”, se arata intr-un comunicat al MAE.

Italianul in varsta de 71 ani ar fi fost in Romania pentru o partida de vanatoare. Omul detine un bar in localitatea Valconca, de pe coasta de est a Italiei, la putini km de Cattolica.

Autoritatile au facut o lista cu angajatii care lucreaza in barul detinut de italian pentru a le fi facute analize. Sunt de altfel facute investigatii si pentru a reconstrui traseul acestuia.

Autoritatile sanitare italiene ii tin sub observatie familia, dar si pe cele doua persoane care l-au insotit in calatoria din Romania.

Italianul s-a intors din Romania la sfarsitul saptamanii trecute. A facut o calatorie la noi in tara in compania a doua persoane, cel mai probabil rude. La intoarcere, barbatul tusea, motiv pentru care luni a mers la urgenta Spitalului Cattolica.

Ulterior a fost dus la Rimini, unde testul pentru coronavirus a iesit pozitiv.

Acum, barbatul e internat in sectia de boli infectioase a spitalului din Rimini, viata sa nefiind pusa in pericol.